Hotele w górach i nad morzem
Home page interferie.pl
4°C
Tło bannera

Menu for demanding

19 kwi 24
20 kwi 24
  1. Home page
  2. Interferie Sport Hotel Bornit ****
  3. Restaurant
  4. Menu for demanding

Our hotel is a sport and health all year round and that is why we specialize in preparing diets that are composed according to the needs of athletes.

  • Menu for athletes
  • Menu for the youngest
  • Elimination diets
  • Regional cuisine
  • Traditional Polish cuisine
for everyone
Exquisite flavors

for everyone

Guests using the package can order vegetarian, vegan or gluten-free dishes on site. We also offer high-energy and high-protein meals, which are part of individual training plans.

Dla sportowców
Diety

Dla sportowców

W Interferie Sport Hotel Bornit codziennie panuje iście sportowa atmosfera. Od lat przyjmujemy grupy triathlonowe, kolarskie, biegowe, klienta indywidualnego, dla których żywienie jest bardzo ważne. Dostosowujemy dietę do indywidualnych potrzeb, dlatego tak często wybierają nas zawodowcy. Dokładamy wszelkich starań, aby Goście czuli się w progach naszego hotelu jak najlepiej.

Olimpijczyków
Diety

Olimpijczyków

Podczas pobytów profesjonaliści bardzo często otrzymują propozycje menu naszej "Olimpijskiej Diety", w zależności od sezonu uzupełniamy ją dużą ilością białka i witamin w postaci sałatek oraz dań mięsnych i wegetariańskich. Podstawą żywienia sportowców jest zbilansowanie diety i dostosowanie jej do indywidualnych potrzeb i gustów co zawsze czynimy.

Wybory Olimpijczyków

Kulinarne

  1. Henryk Szost - polski lekkoatleta, maratończyk, uczestnik Igrzysk Olimpijskich z Pekinu 2008 i Londynu 2012. Jest częstym Gościem w hotelu, podczas zgrupowań jego ulubionym daniem po długim wybieganiu jest solidny, tradycyjny obiad składający się z rosołu, porcji mięsa z kluskami śląskimi oraz dużej porcji surówek. 

 

  1. Paweł Korzeniowski - wielokrotny rekordzista Polski, mistrz świata i Europy oraz trzykrotny Olimpijczyk: Ateny 2004, Pekin 2008 oraz Rio 2016. Podczas pobytów w hotelu zarówno jako zawodnik, trener czy konsultant ma swoje zasady żywieniowe, jedna z nich: po długim i ciężkim treningu na pływalni jego ulubionym daniem jest spaghetti bolognese na drobiowym mięsie z dużą ilością sosu pomidorowego z ziołami. 

 

  1. Agnieszka Jeżyk- polska triathlonistka dwukrotna mistrzyni świata: Pekin 2011 i Walencja 2010, olimpijka z Rio w 2016. Kiedy przygotowuje się do startów w hotelu Bornit, nie wyobraża sobie długiego treningu rowerem szosowym i śniadania bez solidnej porcji naleśników z twarogiem i owocami. To daje energię i jest pyszne - cytując jej słowa. 

 

  1. Krzysztof Chmielewski - polski pływak, mistrz Europy juniorów i finalista Igrzysk Olimpijskich w Tokio 2020. Często trenuje na naszym basenie zarówno z warszawskim klubem Muszelka jak i reprezentacją. Pływanie to sport, który wymaga dużo energii i siły. Krzysztof najchętniej uzupełnia pokłady mocy wątróbką w każdej postaci. Jego ulubiona to drobiowa z dużą ilością złociście smażonej cebuli.
<br />
Family stay<br />
 
 


Family stay
   


“The whole stay was great, the food delicious, a lot of choice for everyone, something good, the service of the whole facility was nice.”

Ideas

For Stay

See offers
mobile nav bg
Liked
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close