Hotele w górach i nad morzem
Hauptseite interferie.pl
12°C
Banner-Hintergrund

Menü für Anspruchsvolle

28 Mar 24
29 Mar 24
  1. Hauptseite
  2. Interferie Sport Hotel Bornit ****
  3. Küche
  4. Menü für Anspruchsvolle

Unser Hotel ist das ganze Jahr über Sport und Gesundheit und deshalb spezialisieren wir uns auf die Vorbereitung von Diäten, die nach den Bedürfnissen der Sportler zusammengestellt werden.

  • Menü für Sportler
  • Menü für die Jüngsten
  • Eliminationsdiäten
  • Regionale Küche
  • Traditionelle polnische Küche
Für Jedermann
Exquisite Geschmacksrichtungen

Für Jedermann

Bei einem Aufenthaltspaket können Sie vegetarische, vegane und glutenfreie Gerichte bestellen. Wir bieten auch energiereiche und proteinreiche Mahlzeiten an, die Teil individueller Trainingspläne sind.

Für Sportler
Diäten

Für Sportler

Das Interferie Sport Hotel Bornit hat jeden Tag eine wirklich sportliche Atmosphäre. Wir nehmen seit Jahren Triathlon-, Rad- und Laufgruppen sowie Einzelkunden auf, denen die Ernährung sehr wichtig ist. Wir passen die Ernährung den individuellen Bedürfnissen an, weshalb sich Profis oft für uns entscheiden. Wir bemühen uns, dass sich unsere Gäste in unserem Hotel wie zu Hause fühlen.

Olimpijczyków
Diety

Olimpijczyków

Podczas pobytów profesjonaliści bardzo często otrzymują propozycje menu naszej "Olimpijskiej Diety", w zależności od sezonu uzupełniamy ją dużą ilością białka i witamin w postaci sałatek oraz dań mięsnych i wegetariańskich. Podstawą żywienia sportowców jest zbilansowanie diety i dostosowanie jej do indywidualnych potrzeb i gustów co zawsze czynimy.

Wybory Olimpijczyków

Kulinarne

  1. Henryk Szost - polski lekkoatleta, maratończyk, uczestnik Igrzysk Olimpijskich z Pekinu 2008 i Londynu 2012. Jest częstym Gościem w hotelu, podczas zgrupowań jego ulubionym daniem po długim wybieganiu jest solidny, tradycyjny obiad składający się z rosołu, porcji mięsa z kluskami śląskimi oraz dużej porcji surówek. 

 

  1. Paweł Korzeniowski - wielokrotny rekordzista Polski, mistrz świata i Europy oraz trzykrotny Olimpijczyk: Ateny 2004, Pekin 2008 oraz Rio 2016. Podczas pobytów w hotelu zarówno jako zawodnik, trener czy konsultant ma swoje zasady żywieniowe, jedna z nich: po długim i ciężkim treningu na pływalni jego ulubionym daniem jest spaghetti bolognese na drobiowym mięsie z dużą ilością sosu pomidorowego z ziołami. 

 

  1. Agnieszka Jeżyk- polska triathlonistka dwukrotna mistrzyni świata: Pekin 2011 i Walencja 2010, olimpijka z Rio w 2016. Kiedy przygotowuje się do startów w hotelu Bornit, nie wyobraża sobie długiego treningu rowerem szosowym i śniadania bez solidnej porcji naleśników z twarogiem i owocami. To daje energię i jest pyszne - cytując jej słowa. 

 

  1. Krzysztof Chmielewski - polski pływak, mistrz Europy juniorów i finalista Igrzysk Olimpijskich w Tokio 2020. Często trenuje na naszym basenie zarówno z warszawskim klubem Muszelka jak i reprezentacją. Pływanie to sport, który wymaga dużo energii i siły. Krzysztof najchętniej uzupełnia pokłady mocy wątróbką w każdej postaci. Jego ulubiona to drobiowa z dużą ilością złociście smażonej cebuli.
Familienaufenthalt
 

Familienaufenthalt  

"Der gesamte Aufenthalt war super, leckeres Essen, viel Auswahl für jeden etwas Gutes, der Service der gesamten Anlage war nett."

Ideen

Für Aufenthalt

Siehe Angebote
mobile nav bg
Gelikt
Diese Website verwendet Cookies.

Durch den Besuch akzeptieren Sie unsere Cookie-Politik, nach Ihren Browser-Einstellungen. Mehr in der Datenschutzerklärung.

OK, schließen